Vladde

Vladde

ny adress

ÖvrigtPosted by Vladde 2009-01-30 00:48

http://organiskintellektuell.wordpress.com/

  • Comments(1)//vladde.pensando.se/#post132

idrotts terrorister?

ÖvrigtPosted by Vladde 2009-01-16 15:41

Idrottsterrorister finns de?

Av alla offren i den pågående massakern i Gaza, oskyldiga barn som kvinnor, kan vi nu även räkna in tre av det palestinska fotbollslandslagets spelare, Shadi Sbakhe, Wajeh Moshtahe och Ayman Alkurd. Dessa idrottsutövare föll offer för Israeliska bomber. Dessa "smarta" bomber som är riktade mot terrorister och inget annat, enligt Israel. Logiken borde därför vara att dessa idrottsutövare var terrorister och därmed utgjorde ett hot mot Israel. Vem vet? de kanske hade byggt om fotbollarna, som de sedan skulle skjuta över till den Israeliska sidan, till bomber?

Jag läste om nyheten i en chilensk tidning. I Chile bor det många palestinier och de har försökt att tillsammans med sina bröder i Palestina få igång ett fungerande fotbolls landslag. Tyvärr är det inte första gången som unga killar i detta landslag faller offer för Israels statsterrorism. Med dessa "smarta" bomber lär det inte heller vara den sista.

Men frågan är, bryr de sig? Svaret är nej. Har man inte brytt sig om att man massakrerar mängder av barn lär mordet på tre fotbollsspelare gå obemärkt förbi.

  • Comments(2)//vladde.pensando.se/#post126

Jag, en antisemit?

ÖvrigtPosted by Vladde 2009-01-11 20:44

Varje text som kritiserar staten Israel måste idag, utifrån rådande logik, i princip alltid nämna att man tar avstånd från judehat. Det kollektiva moraliska trycket i Europa är alltför påfallande. Europa har inte glömt vad som hände judarna under andra världskriget och har fortfarande skuldkänslor för judarnas öde. De här skuldkänslorna visar sig hos debattörer i form av självvald censur eller en alltför hög grad av skön sminkning av sina argument.

Debattörer till höger i den politiska skalan, bloggare och andra besökare på diverse diskussionsforum har som ett av sina "främsta" argument att beskylla allt och alla som tar avstånd från staten Israels vidriga handlingar för att vara antisemiter. I Europa är det ett av de värsta beskyllningar man kan göra. Ingen vill vara antisemit och befinna sig i samma skamvrå som nazister. Men, vad är en semit?

Semiter kallas de folkgrupper som talar semitiska språk. Semitiska språk är t.ex. hebreiska, arabiska och arameiska. Enligt bibeln är semiter ättlingar till Noas son Sem.

Redan här borde varningsklockorna för de Israelvänliga debattörerna ringa högt! Om man beskylls för att vara antisemit, skulle det därför innebära att man även var antiarab, eftersom araber också är semiter. Beskyllningen saknar relevans eftersom den brister i etymologisk kunskap.

Naturligtvis är jag inte antisemit.

Bombningarna som staten Israel gör sig skyldig till i Gaza, den ovärdiga och omännskliga blockaden och de bestialiska morden borde göra vem som helst varse om den här statens horribla statsterrorism. Men, i det som Galeano (Uruguayansk författare) kallar, den "upp och ned vända världen", råder en annan logik.

Israeler som kämpar, gör det för sitt fosterland och för att de är patrioter. Palestinier som kämpar gör det för att de är terrorister.

Israeler agerar alltid i självförvar efter att man blivit angripen. Palestinier är de som börjar och de som bryter vapenvilan.

Israler som med hjälp av bombattentat och andra förbjudna metoder kämpade för bildandet av en judisk stat kallas för hjältar och landsfäder, palestinier som med samma metoder kämpar för en palestinsk stat kallas mördare och terrorister.

Israeliska offer (spelar ingen roll om det är 1 person) får massmedial uppmärksamhet, palestinska offer (uppemot 800 personer) får i bästa fall, "lika mycket" eftersom: vi måste vara objektiva och visa BÅDA sidor..

Israel har rätt att försvara sig från angrepp, Palestinier är terrorister när de försvarar sig.

Efter andra världskriget har staten Israel konsoliderats och i allians med USA förvägrar de samtidigt Palestinierna den rättigheten genom ockupation av dess territorium, bosättningar, fördrivning och marginalisering.

För varje Israel som dör, dör minst tio araber. Ett Israeliskt liv är alltså värd minst tio arabiska liv (siffran är väldigt låg). Israel har fördömts massvis med gånger av FN:s Generalförsamling men de åtnjuter en priviligerad sits. De är ett av få länder som kan leka döva inför omvärldens protester.

Debattörer, bloggare och tyckare till höger anser det legitimt och korrekt att bomba, mörda och svälta ihjäl palestinier (semiter).

Vem är det som är antisemit?


  • Comments(1)//vladde.pensando.se/#post123

Gaza och Venezuela

ÖvrigtPosted by Vladde 2009-01-09 16:52

Medan vissa regeringsföreträdare svamlar på sina bloggar och andra är för fega för att uttala sig tydigt finns det länder som tar sitt ansvar och agerar. Venezuela utvisade den israeliska ambassadören från Caracas. En symbolisk och mycket viktig handling i en tid då staten Israel gör sig skyldig till en massaker. I en kommuniké för några dagar sedan säger Venezuela bland annat följande:

"Den Bolivarianska Venezolanska republiken är än en gång vittne, tillsammans med världens länder, till hemska mord av oskyldiga barn och kvinnor, som invasionen av Gaza och den israeliska armén lett till..... I denna tragiska och ovärdiga stund vill Venezuela uttala sin solidaritet till det heroiska palestinska folket....Venezuela fördömer Israels kränkningar av internationell rätt...och fördömer den planerade statsterrorismen som Israel bedriver...Av ovan nämnda anledningar har den Bolivarianska Venezolanska republikens regering beslutat att utvisa den Israeliska ambassadören och delar av dess personal...och krävt att man ska respektera internationell rätt...President Hugo Chavez har alltid varit emot antisemitism....och manar det broderliga judiska folket världen över att fördöma dessa kriminella politiska handlingar som staten Israel gör sig skyldig till...Med denna förintelse på det palestinska folket som staten Israel står för kommer de aldrig att kunna erbjuda sitt eget folk hopp om både en nödvändig, som långvarig, fred"

  • Comments(0)//vladde.pensando.se/#post122

Veolia transport

ÖvrigtPosted by Vladde 2009-01-08 12:42

Publicerar här på sidan ett mail jag fick från en gammal klasskamrat. Sätt gärna in texten på din egen blogg för att sprida detta! Du kan även skriva under namninsamlingen här

Avbryt samarbetet med Veolia Transport!

Veolia är ett företag som är djupt inblandat i infrastruktursatsningar
på den av Israel ockuperade Västbanken. Veolia bryter mot
internationell rätt genom att medverka till att sammanbinda västra
Jerusalem med den illegala bosättningen Pisgat Ze'ev som ligger i det
ockuperade östra Jerusalem. Veolias samarbete med den israeliska
ockupationsmakten har skapat protester i Israel, Palestina och
internationellt. Trots dessa upprepade protester har Veolia vägrat
lyssna.

Förutom Veolias aktiviter i Jerusalem driver företaget också en
soptipp på den ockuperade Västbanken. Soptippen, Tovlan, tar emot
avfall från illegala israeliska bosättningar som till exempel, Ariel
och Maale Efrayim.

I Malmö kör Veolia Transport stadsbusstrafik och regionbusstrafik på
uppdrag av Skånetrafiken. Är det lämpligt att ett företag som aktivt
stödjer en illegal ockupation av ett annat folk levererar tjänster
till vår offentliga sektor? Internationell rätt har svårt att ställa
storföretag som stöttar bosättare till svars, men deras kunder och
upphandlare kan ställa krav! Gör det du med!

Skriv på namninsamlingen som kräver att:
– Skånetrafiken avbryter allt samarbete med Veolia Transport!
– Veolia Transport omedelbart drar sig ur och tar avstånd från
apartheidbanan i Jerusalem!

  • Comments(0)//vladde.pensando.se/#post121

DEMONSTRATION

ÖvrigtPosted by Vladde 2009-01-07 16:09

Demonstration till stöd för Gaza


På lördag går Israels massaker i Gaza in på sin tredje vecka. Israels hämningslösa flygbombningar som jämnat Gaza med marken har nu övergått till en brutal markinvasion som helt isolerat Gaza. Nu nås vi av rapporter om ett lamslaget Gaza utan varken energi eller fungerande matförsörjning.

I en tid som denna kan vi inte vara tysta eller stå vid sidan om och se på hur ett folk utplånas. Kom själv och ta med vänner, arbetskamrater mm för att protestera mot kriget!

Tid: Lördag 10/1, kl. 13.00
Plats: Sergerls torg, Stockholm

Avmarsch till israeliska ambassaden.

Arr: Gaza solidaritet

Titta gärna på klippet nedan och tänk sedan på hur rapporteringen om Gaza ser ut i väst media. Israel låter inga journalister vara på plats för att själva förbehålla sig rätten att beskriva "verkligheten". Därmed har man definitionsrätten och makten till det som i medie och kommunikationsvetenskap kallas för agenda-setting. Titta på videon och begrunda CNN-journalistens frågor. Var i grundar hon sina frågor om inte i Israels definitioner och agenda sättning?

Läser man DN och dess utrikeskorrespondent i mellanöstern förstår man lätt vem hans källa är- den israeliska armén.  • Comments(0)//vladde.pensando.se/#post120

Viloläge!

ÖvrigtPosted by Vladde 2008-12-26 01:00
Ni som surfat in har sett att bloggen varit nere ett tag, efter nyår kommer dock nya artiklar!

  • Comments(1)//vladde.pensando.se/#post118

Gårdagens man! = Väktare

ÖvrigtPosted by Vladde 2008-02-27 11:34

Det finns de i samhället som håller på med allvarliga bedrägeri- affärer. Tusentals kronor handlar det om. Miljontals egentligen. En vakt var gårdagens anti-bedrägeri hjälte.

När jag läste gårdagens DN vart jag mäkta imponerad över vad vakten avslöjade! Läs och begrunda! Det finns olika typer av bedrägerier och människor som håller på med det, helt klart. Att som kvinnan gjorde, föra fram och tillbaka en pantflaska med en fiskelina, var uppenbarligen så pass viktigt att DN skrev, åtminstone, en liten notis om det. Det är bra. En välinformerad befolkning är en förutsättning för den liberala demokratin.

Så idag, dagen efter, kan alla dessa samhällsordnings bevarande element känna sig nöjda. I likhet med tidigare sociala hjätar som kämpat mot bedregäri och fusk (mot de "rätta" personerna) kan vakten, polisen och tidningen, alla tillsammans, känna att de bidragit med sitt sociala ansvar och satt dit och berättat om ännu en av de STORA och FARLIGA människor som sysslar med bedregärier i vårt samhälle! För visst är det bra att man avslöjar något så stort som att en kvinna i femtioårsåldern fört fram och tillbaka en flaska i en pantmaskin? Det är ju samhällsomstörtande bedrägeri väl värd en plats i Sveriges mest ansedda morgontidning. Kanske inte i miljonklassen, men det spelar ingen roll. Rätt ska vara rätt. Bedrägeri är bedrägeri och en väl informerad befolkning en förutsättning för vår liberala demokrati.

Risken om man inte gör det är ju annars stor att andra lär av detta och då blir frågan: hur ska vårt samhälle klara av att fungera om fler och fler väljer att fuskpanta och få 2 kr per flaska!? Ska vi bekämpa bedregäri ska vi satsa stenhårt på de stora bedragarna i samhället. Nu har vakten, polisen och tidningen statuerat exempel!

Så folks, ser ni någon som fuskpantar eller för den delen, för guds skull, roffar åt sig en kundvagn på ICA med en falsk 1, 5 eller 10 kronors mynt, tveka inte, ring polisen. Bedragarna som kostar vår samhälle massvis med pengar måste ju sättas dit! som tur är har vi en press värd namnet och som informerar oss väl om vilka människor det rör sig om och eventuellt vart vi kan hitta de och avslöja deras verksamhet! Var uppmärksam medborgare! du kanske kan bidra med din hjälp att sätta dit dessa STORA bedragare som kostar samhället så mycket pengar....

  • Comments(8)//vladde.pensando.se/#post108
Next »