Vladde

Vladde

Gårdagens man! = Väktare

ÖvrigtPosted by Vladde 2008-02-27 11:34

Det finns de i samhället som håller på med allvarliga bedrägeri- affärer. Tusentals kronor handlar det om. Miljontals egentligen. En vakt var gårdagens anti-bedrägeri hjälte.

När jag läste gårdagens DN vart jag mäkta imponerad över vad vakten avslöjade! Läs och begrunda! Det finns olika typer av bedrägerier och människor som håller på med det, helt klart. Att som kvinnan gjorde, föra fram och tillbaka en pantflaska med en fiskelina, var uppenbarligen så pass viktigt att DN skrev, åtminstone, en liten notis om det. Det är bra. En välinformerad befolkning är en förutsättning för den liberala demokratin.

Så idag, dagen efter, kan alla dessa samhällsordnings bevarande element känna sig nöjda. I likhet med tidigare sociala hjätar som kämpat mot bedregäri och fusk (mot de "rätta" personerna) kan vakten, polisen och tidningen, alla tillsammans, känna att de bidragit med sitt sociala ansvar och satt dit och berättat om ännu en av de STORA och FARLIGA människor som sysslar med bedregärier i vårt samhälle! För visst är det bra att man avslöjar något så stort som att en kvinna i femtioårsåldern fört fram och tillbaka en flaska i en pantmaskin? Det är ju samhällsomstörtande bedrägeri väl värd en plats i Sveriges mest ansedda morgontidning. Kanske inte i miljonklassen, men det spelar ingen roll. Rätt ska vara rätt. Bedrägeri är bedrägeri och en väl informerad befolkning en förutsättning för vår liberala demokrati.

Risken om man inte gör det är ju annars stor att andra lär av detta och då blir frågan: hur ska vårt samhälle klara av att fungera om fler och fler väljer att fuskpanta och få 2 kr per flaska!? Ska vi bekämpa bedregäri ska vi satsa stenhårt på de stora bedragarna i samhället. Nu har vakten, polisen och tidningen statuerat exempel!

Så folks, ser ni någon som fuskpantar eller för den delen, för guds skull, roffar åt sig en kundvagn på ICA med en falsk 1, 5 eller 10 kronors mynt, tveka inte, ring polisen. Bedragarna som kostar vår samhälle massvis med pengar måste ju sättas dit! som tur är har vi en press värd namnet och som informerar oss väl om vilka människor det rör sig om och eventuellt vart vi kan hitta de och avslöja deras verksamhet! Var uppmärksam medborgare! du kanske kan bidra med din hjälp att sätta dit dessa STORA bedragare som kostar samhället så mycket pengar....

  • Comments(8)//vladde.pensando.se/#post108