Vladde

Vladde

Bush och tortyren

PolitikPosted by Vladde 2008-03-08 11:40

Igår fredag sade Bush att han hoppades att Kuba skulle släppa alla sina politiska fångar samt att Kuba så fort som möjligt förvandlas till en demokrati på ett fredligt sätt. Detta sade han efter ett möte med några av de anhöriga till människor som sitter i fängelse.

Varför dessa människor allierar sig med Bush är en gåta men ok jag låter bli att kommentera det just nu i alla fall. Den dubbelmoral Bush uppvisar i frågan är häpnadsväckande. Han hoppas att alla politiska fångar ska släppas på Kuba samtidigt som hans egna land har en militärbas just på Kuba i Guantanamo, där det sitter mängder med politiska fångar. Dessa politiska fångar som sitter i Guantanamo torteras och behandlas som djur.

Blog Image

Blog Image

Samtidigt som dessa politiska fångar befinner sig på Guantanamo, på just Kuba, och torteras på alla möjliga sätt så lade den fredsälskande och demokratikämpen Bush in sitt veto mot ett lagförslag som förbjuder just människofientliga och vidriga tortyrmetoder som t.ex. skendränkning.

"Damerna i vit" som strövar omkring på Kuba och kämpar för att deras män ska friges från fängelset skulle i mina ögon uppvinna mer respekt och trovärdighet om de undvek att röra sig vid Bush:s sida, trovärdigheten blir på något sätt skadad då, med tanke på Bush:s uppenbara dubbelmoral i fråga om politiska fångar.

  • Comments(3)//vladde.pensando.se/#post113