Vladde

Vladde

Macho Italiano- Vad alla tjejer vill ha?

PolitikPosted by Vladde 2008-04-21 16:48

Läste om en medieskapad "fight" mellan Berlusconi och den spanska pressen. "Fighten" har sitt ursprung i att den tvivelaktiga figuren, Berlusconi, tillika Italiens nyvalda regeringschef, ansett att Zapatero och hans spanska regering "är för rosa".

Berlusconi, som på grund av alla ingrepp i sitt ansikte ser ut att vara yngre än vad han är, kan möjligtvis dölja sin ålder, men de fascistiska, kvinnofientliga uttalanden är svårare att dölja. Inga ingrepp ens på hans hjärna lär hjälpa till att dölja det faktumet. Il duces "kulturella" och "familjepolitiska" 1930-tals tankar reproducerade i modern form.

Machon Berlusconi tycker att Zapateros regering alltså "är för rosa". Zapateros regering är "rosa" därför att det sitter alltför många kvinnor i herr Zapateros regering. Jag misstänker att uttalandet även beror på att Zapatero i vissa fall oftast varit mer positivt inställd till t.ex. homosexuella, något som för en klassisk fascist och konservativ människa givetvis är fökastligt. Homosexualitet är ju onaturligt, vrålas det ut från vatikanen i Rom!

Det roliga i det hela (inte bara att Berlusconi för TREDJE gången valts av italienarna, hur tänker de?!) är att se hur Spanien reagerar på dessa uttalanden.

Här har vi två latino-länder som båda tävlar om titeln "latinlovers". Stereotypen av dessa herrar från medelhavet hyser historien om den mytomspunne älskaren. Mannen som är mer man än någon annan man någon annan stans i världen. Den romantiske och översexuelle mannen. Den perfekte älskaren. Un Don Juan helt enkelt. Självbilden av mannen och manlighet bygger på och förstärks i takt med de kvinnliga erövringar mannen gör. Ju fler kvinnor desto mer man.

I en sådan här kontext blir "rosa" ett skällsord. "Rosa" blir synonymt med kvinna eller homosexualitet som i sin tur blir synonymt med mental inkapacitet.

Kvinnor kan inte styra ett land eller ta sådant ansvar som kommer av att man sitter i en regering. Homosexuella kan man inte lita på, hur ska man kunna lita på människor som inte ens vet vad deras "rätta" sexualitet är för något?

Jag finner hela händelsen faktiskt sociologiskt intressant om än löjligt förstorat i spansk massmedia! Berlusconi är en clown (med all respekt för alla riktiga clowner!) och hans uttalanden därefter. Italienarna verkar gilla cirkus och ytlygheter (smala äckliga fotomodeller och generellt utseendefixerade). Förr i tiden var det gladiatorer och "bröd och cirkus" som gällde för att fördumma och styra befolkningen i Rom. Idag räcker det med att äga 90% av media och låta människor rösta i fria återkommande val.

Vill ni se ytterligare ett bevis på italiensk "manlighet" kopplat till Berlusconi? Titta in det här klippet (ska man skratta eller gråta?). För hederlighetens skull måste jag säga att flera människor hävdar att det inte är Berlusconi på klippet.

  • Comments(6)//vladde.pensando.se/#post115