Vladde

Vladde

Jag, en antisemit?

ÖvrigtPosted by Vladde 2009-01-11 20:44

Varje text som kritiserar staten Israel måste idag, utifrån rådande logik, i princip alltid nämna att man tar avstånd från judehat. Det kollektiva moraliska trycket i Europa är alltför påfallande. Europa har inte glömt vad som hände judarna under andra världskriget och har fortfarande skuldkänslor för judarnas öde. De här skuldkänslorna visar sig hos debattörer i form av självvald censur eller en alltför hög grad av skön sminkning av sina argument.

Debattörer till höger i den politiska skalan, bloggare och andra besökare på diverse diskussionsforum har som ett av sina "främsta" argument att beskylla allt och alla som tar avstånd från staten Israels vidriga handlingar för att vara antisemiter. I Europa är det ett av de värsta beskyllningar man kan göra. Ingen vill vara antisemit och befinna sig i samma skamvrå som nazister. Men, vad är en semit?

Semiter kallas de folkgrupper som talar semitiska språk. Semitiska språk är t.ex. hebreiska, arabiska och arameiska. Enligt bibeln är semiter ättlingar till Noas son Sem.

Redan här borde varningsklockorna för de Israelvänliga debattörerna ringa högt! Om man beskylls för att vara antisemit, skulle det därför innebära att man även var antiarab, eftersom araber också är semiter. Beskyllningen saknar relevans eftersom den brister i etymologisk kunskap.

Naturligtvis är jag inte antisemit.

Bombningarna som staten Israel gör sig skyldig till i Gaza, den ovärdiga och omännskliga blockaden och de bestialiska morden borde göra vem som helst varse om den här statens horribla statsterrorism. Men, i det som Galeano (Uruguayansk författare) kallar, den "upp och ned vända världen", råder en annan logik.

Israeler som kämpar, gör det för sitt fosterland och för att de är patrioter. Palestinier som kämpar gör det för att de är terrorister.

Israeler agerar alltid i självförvar efter att man blivit angripen. Palestinier är de som börjar och de som bryter vapenvilan.

Israler som med hjälp av bombattentat och andra förbjudna metoder kämpade för bildandet av en judisk stat kallas för hjältar och landsfäder, palestinier som med samma metoder kämpar för en palestinsk stat kallas mördare och terrorister.

Israeliska offer (spelar ingen roll om det är 1 person) får massmedial uppmärksamhet, palestinska offer (uppemot 800 personer) får i bästa fall, "lika mycket" eftersom: vi måste vara objektiva och visa BÅDA sidor..

Israel har rätt att försvara sig från angrepp, Palestinier är terrorister när de försvarar sig.

Efter andra världskriget har staten Israel konsoliderats och i allians med USA förvägrar de samtidigt Palestinierna den rättigheten genom ockupation av dess territorium, bosättningar, fördrivning och marginalisering.

För varje Israel som dör, dör minst tio araber. Ett Israeliskt liv är alltså värd minst tio arabiska liv (siffran är väldigt låg). Israel har fördömts massvis med gånger av FN:s Generalförsamling men de åtnjuter en priviligerad sits. De är ett av få länder som kan leka döva inför omvärldens protester.

Debattörer, bloggare och tyckare till höger anser det legitimt och korrekt att bomba, mörda och svälta ihjäl palestinier (semiter).

Vem är det som är antisemit?


  • Comments(1)//vladde.pensando.se/#post123