Vladde

Vladde

Varnar för ny förintelse!

PolitikPosted by Vladde 2007-10-19 20:48

Benny Morris, en israelisk historiker, ska under veckan besöka Göteborgs universitet, Utrikespolitiska institutet och Sveriges riksdag.

Inga dåliga ställen att besöka. Jag funderar och tänker att det måste röra sig om en man som har något nytt och intressant att berätta. Han ska besöka självaste riksdagen. Stället där våra folkvalda sitter. Inte många som blir inbjudna att tala där.

Men jag kunde inte ha mer fel! Mannen har inget nytt eller intressant att berätta. Eller, har han det? avgör själva.

Morris kommer till Sverige, förklädd till objektiv professor, för att berätta om att Israels existens är hotad. Visst har ni hört det förut? Ja, misstänkte väl det. Israels existens är ständigt hotad. Den enda demokratin i mellanöstern lever farligt och hotas dagligen. Det är därför Israel "försvarar" sig.

Inget nytt där, men det som följer är nytt. De som hotar Israels existens är inte palestinierna om ni nu trodde det. Nej. Det är Iran! Iran har enligt denna professor ett "dödslängtande prästerskap". Iran vill utplåna Israel. En tes som drivs ganska mycket just nu. På ledarsidor och av en viss president. Anar vi ännu ett angreppskrig?

Intressant att belysa i sammanhanget är professorns svar (i DN kultur torsdag 18/10) på hur han tycker att Israel ska bemöta hotet om att bli utplånad av Iran. Han säger följande "Men om vi inte har något val är Israel i stånd att utplåna hotet från Iran med okonventionella medel".

Intressant svar från professor Morris. Utplåna? Okonventionella medel?

Alltså för att undvika att Israel ska utplånas, så ska Israel utplåna först? Vad ska Israel utplåna? de påstådda kärnvapnen Iran kommer att ha inom kort eller Irans befolkning? Svaret framkommer inte. Vi kanske kan få en ledtråd i hur han tänker när professorn talar om palestinierna och konflikten med Israel.

Morris tycker att sionisterna gjorde rätt som fördrev 700.000 palestinier från sina hem (1948). "om flyktingarna återvände hem skulle det innebära slutet för den judiska staten". Han går så långt att han till och med anser att Ben Gurion gjorde ett stort misstag när han inte "fullföljde jobbet" och jagade bort ALLA araber väster om Jordanfloden.

Blog Image

Med en sådan etnisk rensning skulle Israel idag varit en lugnare plats, enligt Morris.

Ok, här kanske vi ändå har något intressant, fast på ett negativt sätt. Mannen har alltså inget emot att fördriva 700.000 människor från sina hem. Inte heller anser han att den etniska rensningen Israel gjorde/gör är fel. Tvärtom tycker han att det var Ben Gurions stora misstag att inte fullfölja den här rensningen.

Med den här logiken är det inte långt ifrån att tro att ordet utplåna som han använde när det gäller Iranfrågan inte enbart har att göra med att utplåna de Iranska kärnvapnen, det inbegriper även Iranierna. Man får ju för tusen inte göra om Ben Gorions misstag i sådana fall. "Fullfölja arbetet" är vad som gäller då. Ifall, alltså.

Morris kom för att varna om en ny förintelse! Men har inget emot att hans egna land fördriver människor från sina hem eller att de utför etnisk rensning.

Hur kan en sådan människa ges plats i ett forum som den svenska riksdagen?

Kan någon tänka sig det omvända? Att en fanatisk extremistisk historieprofessor från Palestina får tala i Sveriges riksdag?

Bara konstatera att Israel kan det här med lobbying.

  • Comments(3)//vladde.pensando.se/#post74