Vladde

Vladde

Rättsövergrepp?

ÖvrigtPosted by Vladde 2007-10-23 19:27

Läste om att flera politiker är upprörda över att man igår grep Unibets vd Petter Nylander. Nylander hade en arresteringsorder som utfärdats av Frankrike. Enligt den franska spelmonopolen har Unibet brutit mot fransk lagstiftning. Mest upprörd av alla politiker var Christoffer Fjellner. Den tidigare MUF ledaren kallar gripandet av Nylander för ett rättsövergrepp.

"regeringen måste ingripa omedelbart för att få Petter Nylander frigiven".

Trevligt att Fjellner engagerar sig i något som han kallar ett rättsövergrepp. Christoffer anser att den svenska regeringen ska ingripa omedelbart. Men var fanns han vid tidigare rättsövergrepps fall? Varför har han inte synts till tidigare? och varför nu?

EU:s omtalade terroristlagstiftning har gett upphov till sådana fall där man verkligen kan tala om rättsövergrepp. Trots detta kan jag inte minnas att Fjellner krävde att "regeringen skulle ingripa omedelbart" för att få dessa medborgare frigivna.

Sådana här fall indikerar å andra sidan vilka intressen som vissa politiker företräder. I det avseendet är Fjellners engagemang inte att förundras över. Han företräder vissa intressen, och det är inte de vanliga människors, nej tvärtom, det är vd:na och hans klass intressen, inget annat. Det är det här fallet ett klockrent exempel på.

  • Comments(4)//vladde.pensando.se/#post75