Vladde

Vladde

Bränderna i Grekland

ÖvrigtPosted by Vladde 2007-10-23 19:46

Blog Image

Under sommaren som gick drabbades Grekland av de värsta bränderna i landets historia. Bränderna blottade de uppenbara bristerna Grekland har som nation. Landet som satsar enorma summor på militär utrustning hade inga medel för att släcka den häftiga branden.

Trots att bränder är normlat och brukligt förekommande under sommar månaderna så var landet tvunget att vända sig till EU efter hjälp. Bland annat behövde de helikoptrar. I likhet med vilket u-land som helst fick man söka efter hjälp vid en katastrof situation.

När bränderna pågick som värst minns jag att det sades att bränderna var anlagda. Konspirationsteoretikerna hävdade att det var ouppfostrade vänsterungdomar som inte hade något att göra som tände eld på skogen. Det fanns säkert de som upprepade dessa ord som pappegojor. Som verkligen trodde på det.

Idag drygt två månader senare kan man läsa att illegala exploatörer börjat bygga sommarhus på den brända marken! Vad säger konspirationsteoretikerna nu? Tror de fortfarande att det var vänsterungdomar som sprang runt med sina molotovs och lekte av sig?

Det finns en grekisk lag som förbjuder exploatering av skogsklädd mark. Lagen gäller dock inte om marken eldhärjats.

Så nu tänkte jag också leka konspirationsteoretiker, vem säger att det inte var dessa människor (av en viss samhällsgrupp) som anlade bränderna för att sedan själva kunna bygga sina sommarhus där?

Om man nu ska tro på konspirationsteorier låter den senare teorin mer trovärdig än den om ett gäng vänster orienterade ungdomspyromaner som inte skulle få ut något alls av branden(mer än själva njutningen av förstörelse). Däremot är det uppenbart att de som ville bygga fina sommarhus blev hjälpta av brändernas framfart.

  • Comments(6)//vladde.pensando.se/#post76