Vladde

Vladde

Bland ponchos och tunikor

Medier/KommunikationPosted by Vladde 2007-12-12 12:17

Afrikanska ledare förväntades (?) av Svd:s ledare klä sig "afrikanskt" i mötet med EU representanterna. Svd:s Ledare vart överraskad (i söndagens tidning)över att flera afrikanska ledare valt den "europeiska klädkoden", som består av kostym(?). Läs om detta i ett mycket bra och kort inlägg på bloggen, Vänstra stranden.

När jag läste inlägget tänkte jag direkt på hur jag, för en tid sedan, reagerade på hur världsmedierna och i synnerhet min favorittidning DN rapporterade om den bolivianske presidenten Evo Morales. När han reste runt världen efter sitt segerval låg fokus mer på vad han hade för kläder (och att han inte hade bytt västen han bar på) än hans politiska resa. Jag roade mig idag med att söka på DN:s arkiv efter "Evo Morales" strax innan och efter hans valseger. Här följer några ideologiska och folkloristiska godbitar! (man kan hitta mååånga, mååånga fler om man har tid! kanske en uppsats?!)

"Valkampanj finansieras med kokain" och "Rykten har gjort gällande att Evo Morales, ledare för landets kokaodlare, kommer att få sin valkampanj betaldfinansierad av Venezuelas president Hugo Cháves"

"Häromåret sade Evo Morales att hans mål var att förvandla Latinamerika till USA:s nästa Vietnam"

"kokaodlaren Morales"

"Iförd en röd tunika och med en stickad mössa som förde tanken till en krona, ville Morales återinstifta vad man tror var det pre-colombianska scenariot vid maktskiften"

"Morales överlämnade en charango, ett traditionellt stränginstrument, till Rice och de bägge var idel leenden"

"Bolivias president Evo Morales, Saddam Hussein samt 14 av de 19 döda flygkaparna från 11 september dåden finns på den amerikanska listan över terrorister som ska hindras att komma ombord på flygplan"

"Presidenterna Evo Morales och Hugo Chavez rullade ut röda mattan i sina respektive länder och förklarade sitt stöd för det kontroversiella iranska kärnkraftsprogrammet"

När man inte kan eller vill (frågan är vilket?) skriva om politik, ägnar man sig istället åt ideologisk smutskastning och ibland även med att beskriva och recensera ponchos och tunikor. Riktigt bra och respektingivande politisk journalistik...

Blog Image

Lula, i poncho och i "rätt" och "passande" klädkod för sin sort?

  • Comments(2)//vladde.pensando.se/#post94