Vladde

Vladde

Anpassning till mediecirkusen?

PolitikPosted by Vladde 2008-01-19 16:47

Vänsterpartiet ska bli gladare!

Vänsterpartiet har inte lyckats öka opinionsstödet efter misslyckandet i valet 2006. Dörrknackning, gladare miner, mer aktivism och mindre partipolitik ska vända trenden. Beslutet fattades när partiets kommunpolitiker träffades i Nässjö på lördagen. Ohly pekar på Allsång mot alliansen i Stockholm i höstas som exempel på rolig aktivism.

Klippet ovan är hämtad från Aftonbladet. Vänsterpartiet har inte lyckats vända den negativa trenden. Om man kan läsa mellan raderna och av notisen att dömma, så beror det alltså på att partiet varit bitter, butter, ledsen, tråkig eller något i den stilen tidigare och väljarna uppmärksammat de på det sättet.

Väljarna dumförklaras återigen. Jag säger dumförklaras, eftersom man utgår ifrån, i en sådan analys, att människor röstar av nöje och inte av ideologisk övertyggelse. Jag undrar vem som gjort den skarpa analysen hos Vänsterpartiet? Kan det ha varit samma PR-konsulter som rådde Moderaterna att kalla sig själva för Sveriges Nya arbetarparti. Byt ord och begrepp! och vips så kommer folk att tro på det nya innehållet och konceptet, ungefär som att ord och gestaltningar lever sitt eget liv bortom den materiella verkligheten! Dios mio.

Mindre partipolitik, gladare miner och dörrknackning! Där har vi lösningen!

I mitt tycke har vänsterpartiet förlorat väljare, trogna sådana, inte därför att de haft för mycket partipolitik eller för att de varit tråkigare tidigare, utan därför att partiet allför länge rörde sig mot mitten i höger-vänster skalan. Detta har skapat en osäkerhet kring partiets identitet. Vad är man för något? kommunister, socialister, socialliberaler, pseudo-socialdemokrater, feminister, marxister, leninister, trotskister, anarkister, medelklassborgarrevolutionärer? Vad är man? Vad vill man vara? Hur vill man förknippas?

I och för sig är alla ovannämnda etiketter "bättre" än deras nya förslag, så som massmedia presenterar den åtminstone, som clowner i den massmediala cirkusens logik ,där det gäller att roa och vara rolig och ha mindre och mindre partipolitik. Politik ska urholkas sitt innehåll. Politik ska handla nu om ord, beteckningar och nöje. Den borgerliga hegemoniska synen på politik börjar till och med vänstern anamma, av notisen att dömma. Det är i sådana fall fel väg att gå. Jag tror till och med att Joe labero är skeptiskt till att trolla på det här sättet. I längden är den materiella verkligheten starkare än de ord man hittar på för att beskriva den.  • Comments(0)//vladde.pensando.se/#post96