Vladde

Vladde

Federleys enorma empati..

PolitikPosted by Vladde 2008-01-23 21:50

Palestina. Vad ska man skriva som redan inte skrivits? Det finns så mycket hemskheter som begås mot den palestinska befolkningen vardagligen att det är omöjligt för mig att sätta ord på det i ett inlägg. Att förstå dess verklighet, att ta till mig det. Så mycket lidelse. Så många mammor som förlorat sina män, bröder och söner. Så många människor som förnedras och kvarhålls i social och ekonomisk misär. Så många människor som fängslas, torteras och omringas av en mur. Så många förstörda liv. Så många trauman. Så mycket lidelse.

Jag hör ordet Palestina och jag fylls av ångest. Jag hör ordet Palestina och mitt hjärta smärtar. En utlämnad befolkning. Utlämnad åt sitt öde. Ensamma. Bilden av pappan som blir dödad då han försöker skydda sin son mot militärens beskjutningar spreds världen runt för några år sedan. Den bilden dyker upp när jag hör ordet Palestina. Palestina, fattigdom och misär.

De senaste dagarnas händelser i Gaza berör de flesta. Att se människor lida och förvägras deras männskliga värde, gör ont. Det är så uppenbart hur maktförhållanderna ser ut mellan de "stridande parterna" att det inte borde råda någon tvivel att förstå vem som är förövare och vem som är offer. Men tydligen är det inte så lätt.

Stureplans Centerns ledare, Federley skriver följande, i sin blogg, om situationen i Gaza (Jag häpnar åt människors totala avsaknad av empati)

"Efter den sista tidens rapportering om energistoppet från Israel till palestina blir jag lite förvånad över att man tycker så synd om palestina. Israel meddelar Palestina att om man inte upphör med att bomba in på israelisk mark så kapar man energitillförseln via diesel. Missilregnet slutar inte och Israel vidtar åtgärder. På tre dagar för 170 missiler från palestina in i Israel"

Varför ska vi tycka synd om palestinierna? Varför ska vi tycka synd om att en hel befolkning får lida för några människors agerande (kollektiv bestraffning)? Det är så han tycks resonera denna stureplans vattenkammade rosaskjortade politiska representant för Centern. Han blir förvånad Federley för att man tycker synd om Palestinierna.

I Federleys värld är Palestinierna förövarna och Israel offret. Empati? Vad är det?

  • Comments(7)//vladde.pensando.se/#post97