Vladde

Vladde

935 lögner

PolitikPosted by Vladde 2008-01-25 02:09

935 lögner inom loppet av två år. Så många lögner spred Bush och hans administration innan Irakkriget. Detta enligt Center for Public Integrity i USA.

Ända sedan den 11/9 2001 har USA:s ledare lidit av paranoia. Man har jagat terrorister världen runt (till och med i grottor!) och nästintill vartenda muslim och arab har setts som en potentiell terrorist. Inte nog med det, man verkar även ha blivit mytomaner. För enligt studien ljög de 935 gånger. Mytomaner säger jag, eftersom jag antar att de trodde själva på de lögner de spred. Gjorde de inte det betyder det att de ljög med avsikt och då är man inte ens mytoman, som är en sjukdom, då gör man det med ett uttalat mål att vilseleda människor och lura dem, vilket är värre. En sjuk människa har en sjukdom och kan inte rå för det. En frisk ledare och nation som ljuger kan rå för det och borde ställas inför rätta eftersom man ljugit i sitt fulla medvetnas förstånd. Lögnen har dessutom lett till ett krig som har kostat tusentals civila livet.

Bland USA:s största lögnespridare återfinns deras president, Bush, vicepresidenten Dick Cheney, Colin Powell, Condoleezza Rice, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Ari fleisher och Scott McClellan.

En av dessa,Colin Powell, ljög till och med mitt framför ögonen på världens ledare i säkerhetsrådet. Det finns till och med bildbevis för detta. Scott McClellan erkände då han hoppade av sin tjänst förra året att USA medvetet spridit dessinformation, med andra ord: Lögner.

Varför inte ställa alla dessa lögnare inför rätta? De ljög avsiktligt och är därför direkt ansvariga till det krig som följde och de tusentals civila oskyldiga människor som fått dö och emigrera från Irak.

  • Comments(2)//vladde.pensando.se/#post98