Vladde

Vladde

Gårdagens man! = Väktare

ÖvrigtPosted by Vladde 2008-02-27 11:34

Det finns de i samhället som håller på med allvarliga bedrägeri- affärer. Tusentals kronor handlar det om. Miljontals egentligen. En vakt var gårdagens anti-bedrägeri hjälte.

När jag läste gårdagens DN vart jag mäkta imponerad över vad vakten avslöjade! Läs och begrunda! Det finns olika typer av bedrägerier och människor som håller på med det, helt klart. Att som kvinnan gjorde, föra fram och tillbaka en pantflaska med en fiskelina, var uppenbarligen så pass viktigt att DN skrev, åtminstone, en liten notis om det. Det är bra. En välinformerad befolkning är en förutsättning för den liberala demokratin.

Så idag, dagen efter, kan alla dessa samhällsordnings bevarande element känna sig nöjda. I likhet med tidigare sociala hjätar som kämpat mot bedregäri och fusk (mot de "rätta" personerna) kan vakten, polisen och tidningen, alla tillsammans, känna att de bidragit med sitt sociala ansvar och satt dit och berättat om ännu en av de STORA och FARLIGA människor som sysslar med bedregärier i vårt samhälle! För visst är det bra att man avslöjar något så stort som att en kvinna i femtioårsåldern fört fram och tillbaka en flaska i en pantmaskin? Det är ju samhällsomstörtande bedrägeri väl värd en plats i Sveriges mest ansedda morgontidning. Kanske inte i miljonklassen, men det spelar ingen roll. Rätt ska vara rätt. Bedrägeri är bedrägeri och en väl informerad befolkning en förutsättning för vår liberala demokrati.

Risken om man inte gör det är ju annars stor att andra lär av detta och då blir frågan: hur ska vårt samhälle klara av att fungera om fler och fler väljer att fuskpanta och få 2 kr per flaska!? Ska vi bekämpa bedregäri ska vi satsa stenhårt på de stora bedragarna i samhället. Nu har vakten, polisen och tidningen statuerat exempel!

Så folks, ser ni någon som fuskpantar eller för den delen, för guds skull, roffar åt sig en kundvagn på ICA med en falsk 1, 5 eller 10 kronors mynt, tveka inte, ring polisen. Bedragarna som kostar vår samhälle massvis med pengar måste ju sättas dit! som tur är har vi en press värd namnet och som informerar oss väl om vilka människor det rör sig om och eventuellt vart vi kan hitta de och avslöja deras verksamhet! Var uppmärksam medborgare! du kanske kan bidra med din hjälp att sätta dit dessa STORA bedragare som kostar samhället så mycket pengar....

  • Comments(8)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Ale 2008-03-01 03:18

Det finns en ännu roligare nyhet. Eftersom man inte kan länka här, så föreslår jag att ni letar efter "Hade sex med damcyklar" på vk:s hemsida. Läs och begrunda.

Mannen blir åtalad för SEXUELLT OFREDANDE!! undrar vem ofredandet var mot. Cykeln? Trodde att sexuellt ofredande bara var ett brott som gällde människor. Men om sadeln hade ett hål till och med, varför inte åtala honom för våldtäkt istället? Men vänta en stund. Hur vet vi att cyklarna tvingades till sex? Det kanske var frivilligt. Jag tror knappast att de utövade motstånd. Hur kan det i så fall vara våldtäkt eller ens sexuellt ofredande?

Herregud, vad löjligt! Åtala honom för skadegörelse istället!

Posted by Ale 2008-03-01 03:10

Anonym

Tror inte att problemet handlar om huruvida damen bröt eller inte bröt mot lagen. Det handlar snarare om vad som bör och inte bör vara lagligt. När damen "roffar" åt sig "så mkt" pengar genom att "hårdträna" med linan, stjäl hon, va? Eftersom hon tillägnar sig produkten av främmande arbete (utan att ge motsvarande värde i utbyte). När en kapitalist får sina vinstutdelningar, tillägnar hon sig också produkten av främmande arbete (utan att ge motsvarande värde i utbyte). Men lagmässigt är det inte stöld.

Problemet för lagen är inte att kvinnan stal. Snarare var problemet att tanten bröt mot den heligförklarade privatäganderätten, som ju är en form av institutionerad och accepterad stöld. Man får alltså stjäla, så länge man gör det på ett accepterat sätt.. det vill säga den härskande klassens kännetecknande sätt.

Posted by anonym 2008-02-29 17:21

Hon gjorde ju fel eller hur? jag kan svea rikes lag och personen i fråga bröt mot lagen. Tycker du det är rätt att bryta mot lagen?

Posted by Vladde 2008-02-29 13:45

Pia- Eller hur!? det var exakt det jag tänkte på! Hon får nog hårdträna med linan för att komma upp i de summorna..

Marie- mmm så är det! stöld är stöld !och som kommentaren som "anonym" lämnade: Det är olagligt och fel..så enkelt är det..vad ska vi tramsa om det?

Anonym- Du kan Sveriges rikes lag! jag blir imponerad.

Tobbe- Brukar jag inte vara ironisk!? vi lever i en ironisk värld och jag är ironins och sarksmernas slav! Håller med dig helt angående vad man borde göra med polisarbetet. Oftast är det tyvärr så att man griper de som är längst ner, som i fallet med narkotikabrukarna. Istället för att försöka få tag på de som producerar skiten och som fraktar det och tjänar miljontalskronor på det griper man den som tyvärr hamnat i dess beroende, offren.

Posted by Tobbe 2008-02-28 13:14

Ironiskt, du brukar inte vara ironisk:D. Undrar vem som lärt dig det?
Jag har dock gjort som henne, inte kom jag med i tidningen?

Nej, men skämt och sido. Det är sjukt. Jag tycker att de borde försöka effektivisera arbetet som polis. Att åka runt och sätta dit panttjuvar hjälper oss inte ett skit att få ett säkrare samhälle. Ta tag i narkotikabruket som sprider sig ner i åldrarna, se till att arbeta med psykisk sjuka på ett bättre sätt , ja många saker. Men slösa inte kraft, pengar och kunnande på att arrestera en dam som försöker få extra pant.

Hörs!

Posted by anonym 2008-02-27 15:48

Det hon höll på med var olagligt. Enkelt.

Posted by Marie 2008-02-27 13:46

hahaha, vad tokigt. Helt galet! Ja, det är ju förskräckligt när någon stjäl så mycket pengar som en pantflaska kan ge.

Posted by pia (http://funderar.wordpress.com) 2008-02-27 12:32

Ojdå! Helt ofattbart att det där blir nyhet... Undrar hur många gånger hon skulle ha fått dra dendär flaskan av och an för att komma upp till de summor som försvinner av, ska vi säga, idrottsmän och kvinnor som skriver sig som boende i Monaco för att slippa betala skatt... För att nu bara nämna ett exempel.